top of page
SOL INVICTUS - HERVÈ KUOBI (FR)
SOL INVICTUS - HERVÈ KUOBI (FR)

lør. 28. sep.

|

Braathallen, Kristiansund

SOL INVICTUS - HERVÈ KUOBI (FR)

Et manifest for livet. Sol Invictus vil være lysende, sjenerøs og universell. Alltid halvveis mellom hiphop-kroppslighet og klassisk høyde vil Sol Invictus være en kjærlighetserklæring, en kjærlighetserklæring til dans, til sin fortid, til sin nåtid, til sin fremtid.

TID & STED

28. sep. 2024, 18:00 – 19:15

Braathallen, Kristiansund, St. Hanshaugen 1, 6514 Kristiansund, Norway

OM FORESTILLINGEN

Et sted i universet danser vi


Sol Invictus (romersk for «den ubeseirede solen») viser oss en drømmelignende verden hvor alt er enklere, mer åpenbart og vakkert enn vi ofte ser i hverdagen.

Forestillingen utforsker hvordan vi mennesker plasserer oss i universets svimlende uendelighet – med solen som vårt livgivende anker.

Men når det blir mørkt rundt oss, sier Koubi, må vi lyse opp tilværelsen selv – og hvilken bedre måte enn dans? Med Sol Invictus ønsker koreografen å overbevise oss om det han allerede vet: Verden ville vært et vakrere sted hvis alle mennesker danset.


"Vi feirer koblingene som forener oss, de av livet som er viklet inn i årstidenes syklus.

Å bli gjenfødt og deretter gjenoppdage barndommen, å bli igjen dette barnet forbløffet over oppdagelsen av verden og livets mysterium.

Å ja, danser som et barn.

Svimlende med de levendes plass i universets uendelighet, med vårt sted. Kanskje handler det bare om dans, men dans lar dette, hinsides ord, feire livet og bringe oss sammen. Men hva er "dans sammen"?

Svaret forblir et mysterium for meg. Det jeg derimot vet er at jeg vil snakke om kjærlighet, gjensidig hjelp, solidaritet, lys og bånd, den som forener oss til livet. Jeg kaller på scenen, en hel verden og dens smil, en frigjort rettskrivning i tjeneste for et forfatterskap som går utover grenser, estetikk, språk og stiler. Det blir også runder og spiraler. De som oppdrar hver og en av oss takket være de andre, takket være den andre. Så ; her er vi...kanskje.

Jeg vil gjøre scenen til en lekeplass med alle muligheter for å ønske velkommen til en dans som ler, en dans som kommer fra hjertet, fra munnen, fra hoftene, fra føttene på et brennende gulv. Det er en nødsituasjon, det å samle ja men også å vekke håp.

Så jeg velger. Det blir en rite, en rite som vi skal finne på ved hver forestilling for å feire at vi lever.

Stanley Kubrick sa "Det mest skremmende faktum om universet er ikke at det er fiendtlig, men at det er likegyldig;

men hvis vi kan komme overens med denne likegyldigheten og akseptere livets utfordringer innenfor grensene for død vår eksistens som art kan ha ekte mening og oppfyllelse. Uansett hvor stort mørket er, må vi levere vårt eget lys».


Og siden for meg å elske og danse virkelig er en del av den samme udelelige helheten som livet er, skulle jeg ønske at Sol Invictus var en gnist.

En gnist like strålende som et liv fylt av gleden ved å danse ... sammen.»


Hervé KoubiMEDVIRKENDE

Koreografi: Hervé KOUBI


Assistent: Fayçal HAMLAT


Dansere:

Ilnur BASHIROV, Francesca BAZZUCCHI, Badr BENR GUIBI, Joy Isabella BROWN, Denis CHERNYKH , Samuel DA SILVEIRA LIMA, Youssef EL KANFOUDI, Mauricio FARIAS DA SILVA, Abdelghani FERRADJI, eldste Matheus FREITAS FERNANDES OLIVEIRA, Hsuan-Hung HSU, Pavel KRUPA, Ismail OUBBAJADDI, Ediomar PINHEIRO DE QUEIROZ, Allan SOBRAL DOS SANTOS, Karn STEINER, Anderson VITOR SANTOS.


Musikk: Mikael KARLSSON / Maxime BODSON / Steve REICH / Ludwig Van BEETHOVEN


Arrangementer : Guillaume GABRIEL


Lys: Lionel Buzonie


Kostymer: Guillaume Gabriel


Kunstnerisk rådgiver: Bérengère ALFORT


Varighet: 1t10


Alder: fra 7

BILLETTER

 • Ordinær

  From kr 290,00 to kr 390,00
  • kr 390,00
   +kr 9,75 service fee
  • kr 340,00
   +kr 8,50 service fee
  • kr 290,00
   +kr 7,25 service fee

Total

kr 0,00

Del på some

bottom of page